take a break 

mindfulness training

Hoe kun je meer energie overhouden, beter in je vel zitten, een balans in het leven tussen werk en privé en beter slapen?

Hoe blijf jij mentaal fit?


Mindfulness 

Mindfulness staat voor; met volledige aandacht aanwezig zijn ‘in het hier en nu’ met alles wat er is, prettig of onprettig. Dit vanuit een vriendelijke en nieuwsgierige houding, zonder oordeel. 

 

Mindfulness en een mindfulnesstraining kunnen helpen om meer bewust aanwezig te zijn in het moment.  Niet meer op de automatische piloot met oogkleppen op. Iets wat velen van ons jong en oud simpelweg lijkt te overkomen in moeilijke, stressvolle periodes of gewoon door de veeleisende maatschappij waarin we altijd 'aan' lijken te staan.


Iets voor jou?

Mindfulness kan iets voor je zijn wanneer je

 • Wil leren omgaan met stress, privé en/ of beroepsmatig.
 • Meer rust en ontspanning zoekt.
 • Je angst of spanningsklachten hebt.
 • Beter in je vel wil zitten.
 • Je chronische pijnklachten ervaart en wil leren hier anders mee om te gaan.
 • Bewuster en met meer aandacht wil leven.
 • Last hebt van vermoeidheid, slaapproblemen of gebrek aan concentratie.
 • Geïnteresseerd bent in mindfulness en dit zelf wil ervaren.

 


 

Mindfulness training 

Er zijn diverse mindfulnesstrainingen die je kan volgen, de meest voorkomende (basistraining) is de MBSR.

Mindfulness Based Stress Reduction MBSR is een training met het doel om spannings- en stressklachten te verminderen. Je ontwikkelt vaardigheden en houdingskwaliteiten die je helpen om anders met bepaalde situaties of moeilijkheden om te gaan
Het is een praktische en ervaringsgerichte training waarbij je kennis maakt met verschillende oefeningen om meer in het moment aanwezig te zijn zonder oordeel. 
De trainingen bevatten diverse aandachtoefeningen, reflectie en uitwisselings-momenten, en een stuk theorie. Daarnaast ga je ook thuis aan de slag met de materie middelen oefeningen en een werkboek.
Je krijgt inzicht in je (automatische) gedachten,  gedragspatronen en hoe hier anders mee om te gaan. Je leert meer bewuste en juiste keuzes maken.

Mindfulness kun je leren door te trainen net zoals bij sport of het bespelen van een instrument. Maar altijd vanuit een vriendelijke, open- en accepterende houding. Effecten van een training

Mindfulness draagt bij aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door mindfulnesstraining leer je jouw grenzen herkennen, bewaken maar ook om bewuste keuzes maken in plaats van automatisch te reageren. Om meer aanwezig te zijn in het moment en te kunnen genieten van het 'nu'. Andere effecten van de training zijn bijvoorbeeld een betere concentratie, vergroot lichaamsbewustzijn, verbeterde nachtrust en leren omgaan met lichamelijk ongemak(pijn). Je leert anders om te gaan met stress.

Mindfulness vergroot het algehele welbevinden, na een training zit je beter in je vel. De effecten zullen het grootst zijn wanneer je mindfulness integreert in je levensstijl. Mindfulness vraagt om inzet, inspanning en dagelijkse oefening.

Mindfulness heeft een wetenschappelijke basis en combineert moderne psychologische inzichten met oude en beproefde vormen van meditatie en yoga.

 

Mindfulness training groep


Een mindfulnesstraining  MBSR van acht weken. Sessies van 2,5 uur inclusief een stiltedag in kleine groepen. 8 tot 10 personen. Op locaties in de regio Helmond/ Eindhoven.Prijs €425,- (incl. btw) voor particulieren.
€470,-  (incl. btw) vanuit werkgever.


Mogelijkheden voor vergoeding informeer bij je zorgverzekeraar.


Mindfulness training groep Online

Een mindfulnesstraining van acht weken. Sessies van 2-2,5 uur inclusief een stilteochtend in kleine groepen, 4 tot 8 personen.
Start bij voldoende aanmeldingen

Prijs  €355,- (incl. btw) voor particulieren.
€405,- (incl. btw) vanuit werkgever.


Mogelijkheden voor vergoeding informeer bij je zorgverzekeraar.


Jongerentraining 

Onze moderne maatschappij kan soms ingewikkeld zijn, er zijn veel prikkels te verwerken, allerlei verwachtingen vanuit je omgeving en de zoektocht naar wie jij bent en wat jij zelf wil.
Hoe houd je jezelf staande in de maatschappij met een 'vol hoofd'?  Lekker in je vel zitten, hoe doe je dat?  Ook is het handig om te weten hoe je om kan gaan met minder fijne emoties en gevoelens. 

Wat leren de jongeren?

Aandachttraining leert jongeren;

-       Concentreren. 

-       Rust brengen in lichaam en geest.

-       Begrijpen en benoemen van emoties.

-       Aanwezig zijn in het NU.

-       Het zelfvertrouwen te vergroten.

-       Het geheugen te verbeteren.

-       Aardiger te zijn voor jezelf en anderen.


Voor wie?
-Scholen en/of organisaties die jongeren willen ondersteunen om mentaal weerbaar en fit te blijven.
Voor meer informatie of een offerte neem contact op.

Mindfulness  training individueel/ duo

Als je voorkeur uitgaat naar een individueel of duo traject/ of wanneer een groep niet passend is. Acht sessies van 1,5 uur inclusief een stiltedag.
Informeer naar de mogelijkheden die bij jou passen.

In overleg is het mogelijk om te kiezen voor de  MBSR Mindfulness based stress reduction of de MBCT Mindfulness Based Cognitieve Therapy, deze training is ontwikkeld voor mensen met terugkerende depressieve klachten.Prijs individuele training: €795,- (incl. btw) voor particulieren.
€845,-. (incl. btw) vanuit de werkgever.
Prijs duo traject:  €595 p.p.(incl. btw) voor particulieren.
€625 p.p. (incl.btw) vanuit werkgever.Mogelijkheden voor vergoeding informeer bij je zorgverzekeraar.

 

Coaching

Zoek je antwoorden op een voor jou belangrijke vraag? 
Soms heb je (tijdelijk) hulp en ondersteuning nodig om lastige vraagstukken in het leven aan te pakken of om te leren om op een andere met situaties om te gaan. 
Samen kunnen we op onderzoek uitgaan en stap voor stap aan jouw vraagstuk werken.


Neem gerust contact op om te kijken of jouw vraag binnen een coachingstraject past en of het klinkt met de coach.

Mindful Vervolg online

Maandelijkse sessies waarin we samen oefenen en uitwisselen. Voor verdieping in jouw beoefening, om elkaar te inspireren en motiveren.


Enige ervaring met mindfulness of andere meditatie of yoga vormen is wenselijk. Graag een keer meedoen, stuur dan een bericht.


Prijs Mindful Vervolg €9,00 per maand. (abonnement, flexibel en maandelijks opzegbaar)

Mindfulness training/ workshop Incompany

Mindfulnesstraining of workshop binnen uw bedrijf of organisatie. Informeer naar de mogelijkheden voor een programma op maat.
Kosten in overleg, afhankelijk van programma.

Twijfels?

Soms wil je kennismaken met de trainer.  Een informatiegesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos. Hierin kun je vragen of eventuele twijfels bespreken.

Heb je vragen over een vergoeding neem contact op met je zorgverzekeraar of check deze hier


! Er zijn ook contra-indicaties, wanneer je in een crisissituatie verkeerd of te maken hebt met complexe problematiek is een mindfulnesstraining op dit moment  niet de beste optie. Dan past therapie of een andere vorm van hulp mogelijk beter dan een training.

Inschrijfnummers Take a Break Mindfulness

Take a Break is ingeschreven bij diverse overheidsinstellingen en organisaties. Om de kwaliteit van de training en trainer te waarborgen zodat jij als deelnemers weet dat je op een betrouwbare plek bent om een mindfulnesstraining of coachingstraject te volgen.

 • KVK nr. 80244963
 • BTW id. NL003413101B27
 • Lid van VMBN beroepsvereniging voor Mindfulness nr. 20201515
 • Lid van het Mindfulness register beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers.