take a break 

mindfulness training

We leren van jongs af aan hoe we goed kunnen zorgen voor ons lichaam: gezonde voeding, sporten en bewegen,  hygiene, voldoende slaap, etc.
Maar wat vergeten wordt is dat we naast een lichaam ook een geest, een mind hebben.  Hoe blijft je mentaal fit? Hoe zorg je voor je geest, je mind?

Mindfulness helpt  voor lichaam en geest. 

Mindfulness 

Mindfulness staat voor; met volledige aandacht aanwezig zijn ‘in het hier en nu’ met alles wat er is, prettig of onprettig. Dit vanuit een vriendelijke en nieuwsgierige houding. 

 

Mindfulness en een mindfulnesstraining kunnen helpen om meer bewust aanwezig te zijn in het moment,  in plaats van op de automatische piloot, met oogkleppen op door het leven te gaan. Iets wat vaak vanzelf gebeurt in  lastige, stressvolle periodes of door de moderne en veeleisende maatschappij waarin we altijd 'druk en aan' lijken te staan.

Iets voor jou?

Mindfulness kan iets voor je zijn wanneer je

 • Wil leren omgaan met stress, privé en/ of beroepsmatig.
 • Je chronische pijnklachten ervaart en wil leren hier anders mee om te gaan.
 • Meer rust en ontspanning zoekt.
 • Je angst of spanningsklachten hebt.
 • Beter in je vel wil zitten.
 • Bewuster en met meer aandacht wil leven.
 • Last hebt van vermoeidheid, slaapproblemen of gebrek aan concentratie.
 • Geïnteresseerd bent in mindfulness en dit zelf wil ervaren.

 

Effecten van een training

Mindfulness draagt bij aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door mindfulnesstraining leer je jouw grenzen herkennen, bewaken maar ook om bewuste keuzes maken in plaats van automatisch te reageren. Om meer aanwezig te zijn in het moment en te kunnen genieten van het 'nu'. Andere effecten van de training zijn bijvoorbeeld een betere concentratie, vergroot lichaamsbewustzijn, verbeterde nachtrust en leren omgaan met lichamelijk ongemak(pijn). Je leert anders om te gaan met stress.

Mindfulness vergroot het algehele welbevinden, na een training zit je beter in je vel. De effecten zullen het grootst zijn wanneer je mindfulness integreert in je levensstijl. Mindfulness vraagt om inzet, inspanning en oefening.

Mindfulness heeft een wetenschappelijke basis en combineert moderne psychologische inzichten met oude en beproefde vormen van meditatie en yoga.

 

De training

De mindfulnesstraining, Mindfulness Based Stress Reduction MBSR is een  training met het doel om spannings- en stressklachten te verminderen. 
Een praktische en ervaringsgerichte training waarbij je kennis maakt met verschillende oefeningen om meer in het moment aanwezig te zijn zonder oordeel. 
De training bevat verschillende aandachtsoefeningen, uitwisseling-momenten, maar ook een stuk psycho-educatie.
Je krijgt inzicht in je (automatische) gedachten,  gedragspatronen en hoe hier anders mee om te gaan.

Mindfulness vraagt om oefening net zoals b.v. sport of het bespelen van een instrument. Altijd vanuit een vriendelijke, open en accepterende houding.

 

Mindfulness training groep


Een mindfulnesstraining van acht weken. Sessies van 2,5 uur inclusief een stiltedag in kleine groepen. 8 tot 10 personen. Op locaties in de regio Helmond/ Eindhoven.Prijs €395,- (incl. btw) voor particulieren.
€450,-  (incl. btw) vanuit werkgever.
Mogelijkheden voor vergoeding informeer bij je zorgverzekeraar.


Mindfulness  training individueel/ duo

Als je voorkeur uitgaat naar een individueel of duo traject/ of wanneer een groep niet passend is. Acht sessies van 1,5 uur inclusief een stiltedag.
Informeer naar de mogelijkheden op maat.Prijs individuele training: €750,- (incl. btw) voor particulieren. €800,-. (incl. btw) vanuit de werkgever.
Prijs duo traject: €875,- (incl. btw) voor particulieren. €925,- (incl.btw) vanuit werkgever.

Mogelijkheden voor vergoeding informeer bij je zorgverzekeraar.

 

Mindfulness training groep Online

Een mindfulnesstraining van acht weken. Sessies van 2,5 uur inclusief een stilteochtend in kleine groepen, 4 tot 8 personen.
Start bij voldoende aanmeldingen


Prijs online training  €325,- (incl. btw) voor particulieren. €375,- (incl. btw) vanuit een organisatie.

Mogelijkheden voor vergoeding informeer bij je zorgverzekeraar.


Coaching

Zoek je antwoorden op een voor jou belangrijke vraag? 
Soms heb je (tijdelijk) hulp en ondersteuning nodig om lastige vraagstukken in het leven aan te pakken of om te leren om op een andere met situaties om te gaan. 
Samen kunnen we op onderzoek uitgaan en stap voor stap aan jouw vraagstuk werken.

Neem gerust contact op om te kijken of jouw vraag binnen een coachingtraject past.

Mindful Vervolg online

Maandelijkse sessies waarin we samen oefenen en uitwisselen. Voor verdieping in jouw beoefening, om elkaar te inspireren en motiveren. 
Online bijeenkomsten van 1,5 op de maandagavond.


Prijs Mindful Vervolg €8,00 per maand. (abonnement, flexibel en maandelijks opzegbaar)

Mindfulness training/ workshop Incompany

Mindfulnesstraining of workshop binnen uw bedrijf of organisatie. Informeer naar de mogelijkheden voor een programma op maat.Kosten in overleg, afhankelijk van programma.

Twijfels?

Soms wil je kennismaken met de trainer.  Een informatiegesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos. Hierin kun je vragen of eventuele twijfels bespreken.

Heb je vragen over een vergoeding neem contact op met je zorgverzekeraar of check deze hier


! Er zijn ook contra-indicaties, wanneer je in een crisissituatie verkeerd of te maken hebt met complexe problematiek is een mindfulnesstraining op dit moment  niet de beste optie. Dan past therapie of een andere vorm van hulp mogelijk beter dan een training.

Inschrijfnummers Take a Break Mindfulness

Take a Break is ingeschreven bij diverse overheidsinstellingen en organisaties. Om de kwaliteit van de training en trainer te waarborgen zodat jij als deelnemers weet dat je op een betrouwbare plek bent om een mindfulnesstraining te volgen.

 • KVK nr. 80244963
 • BTW id. NL003413101B27
 • Beroepsvereniging voor Mindfulness nr. 20201515