Zweden in- zicht

Een week vol rust, reflectie en persoonlijke ontwikkeling

van 25 t/m 31 augustus 2024

Toe aan meer rust en focus?

De dagen lijken voorbij te vliegen in je drukke leven. Soms heb je het gevoel dat je wordt geleefd en van de ene activiteit naar de andere rent. Je bent bezig met dingen die je leuk vindt maar vooral met dingen die ‘moeten’. 

Als je heel eerlijk bent, draai je je leven op de automatische piloot. Keuzes maken gaat niet altijd even gemakkelijk en dat is ook niet gek want er zijn zoveel keuzes te maken. Leven op de automatische piloot heeft een aantal voordelen omdat je makkelijker door de drukte van alledag komt. Maar leven op de automatische piloot heeft ook vele nadelen. 

Het grootste nadeel: verminderd bewustzijn:  Je staat niet meer stil bij wat jij écht belangrijk vindt. En voor je het weet leef je niet het leven dat je wilde leven of weet je niet meer hoe je je leven wilt leven.

'Je bent niet de enige met dit gevoel van ‘geleefd worden’. 

Het is een steeds groter maatschappelijk probleem: mensen die niet meer in contact staan met zichzelf. Doordat we dit ‘zelfcontact’ kwijt zijn geraakt, zijn we ook minder in staat om ons te verbinden met onze omgeving (anderen en de natuur). Dit individualistische en niet-verbonden handelen versterkt zichzelf meer en meer. 

Gelukkig kun je dit knagende gevoel omkeren. Oppakken. Aanpakken. Je kunt vrij simpel verandering brengen door te beginnen bij jouw eigen waarden en behoeften. Vertraging en stilstaan bij wat werkelijk belangrijk is voor jou en je omgeving is de sleutel.

'Het is tijd om stil te staan '

Het is tijd om ruimte te maken en te werken aan wat jij écht wilt, te werken aan het doorbreken van oude patronen en te werken aan een leven waarin je bewuste en vrije keuzes kunt maken.

'Maak jij tijd om te vertragen?'

Gebruik deze week om tot rust en tot jezelf te komen. Om te verstillen en te ervaren hoe het is om terug te gaan naar wat jij écht wil! Ontdek en onderzoek je belangrijkste waarden en hoe je die in kunt zetten voor meer rust, ruimte en ontspanning in je leven. En doe dat alles door je onder te dompelen in de Zweedse natuur. 

Leer bewezen methodes als mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment Therapy) te gebruiken om te (her)ontdekken hoe je bewuster en vol energie deze innerlijke rust mee kunt nemen naar je dagelijkse leven.

In het hart van Zweden, in de provincie Örebro, organiseren we een week waarin we werken met een kleine groep deelnemers onder begeleiding van vier ervaren en gedreven coaches. De hele week staat in het teken van de Zweedse natuur, de vier elementen, jouw ontwikkeling en de vragen waar jij aan wilt werken. 

ACT, Mindfulness en Natuur

Een week op de regeneratieve bosboerderij van Slow Life Sweden is een combinatie van volledig buiten in de natuur zijn zonder dat er iets ‘moet’ en persoonlijke ontwikkeling m.b.v. ACT en mindfulness. 

Door middel van ervaringsgerichte activiteiten en het rustige leven op de boerderij, ervaar je meer innerlijke rust waar vanuit je stappen kan maken in je zoektocht naar wat jij écht wilt.

De mindfulness in de coachingsweek is praktisch en ervaringsgericht waarbij je kennismaakt met verschillende aandachtsoefeningen. Je krijgt inzicht in je (automatische) gedachten,  gedragspatronen en hoe hier anders mee om te gaan. Je leert bewuste en vrije keuzes maken in lijn met jouw waarden en behoeften.

Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Het is een 3e generatie gedragstherapie en is een wetenschappelijk bewezen interventie. ACT wordt ingezet als behandelmethode én voor het vergroten van het algehele welzijn/persoonlijke ontwikkeling.
 
ACT helpt je om op een flexibele manier om te gaan met de onvermijdelijke obstakels, kwetsbaarheden en angsten die je tegenkomt in het leven, zodat je kunt blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt.'hoe je omgaat met iets wat op jouw pad komt, is jouw keuze'

Wat is Mindfulness?

Mindfulness staat voor; met bewuste aandacht in het nu zijn zonder oordeel.

'In het nu zijn' is niet iets wat vanzelf gaat, vaak zijn we van nature juist niet in het ‘nu’ maar met ons hoofd in het verleden of in de toekomst. 

Door mindfulnesstraining train je je aandacht en bewustwording, leer je jouw grenzen herkennen, bewaken maar ook om bewuste keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Om meer aanwezig te zijn in het moment en te kunnen genieten van het 'nu'. 
Anders leren kijken naar moeilijkheden in het leven in combinatie met meditatie om je mind gezond te houden.

Mindfulness heeft een wetenschappelijke basis en combineert de moderne psychologie met beproefde inzichten uit het oude boeddhisme.
Meer lezen over mindfulness en de effecten? Klink hier.

Waarom je bij deze week wilt zijn

Deze week wordt begeleid door 4 ervaren coaches die vanuit hun eigen expertise het programma hebben samengesteld. Het programma bestaat uit groepssessies, individuele coaching en veel vrije keuzemogelijkheden en is erop gericht een langdurig effect te bereiken. Het programma bestaat uit actieve en rustige (reflectieve) onderdelen die er samen voor zorgen dat je vanuit rust kan werken aan jouw vragen. 

Daarnaast merken we dat de rust en de ruimte in de Zweedse natuur zorgt voor een unieke ervaring. De uitgestrekte bossen, stille meertjes, weinig afleiding en zuurstofrijke lucht.. al deze ingrediënten zorgen voor een maximaal effect. 

Het programma vindt zoveel mogelijk buiten plaats. 
Aan het meer, in het weiland, in het bos, bij het vuur…
We verbinden ons gemakkelijk aan de 4 elementen omdat zij zo duidelijk en dichtbij  aanwezig zijn in Zweden!

Wat levert deze week op?

- Je krijgt een unieke ervaring in de Zweedse natuur die nog lang zal doorwerken in je dagelijks leven
- Je leert in het hier en nu te zijn, kan weer genieten van het leven
- Je ervaart dat vertraging voor diepe rust en verstilling kan zorgen
- Je kan meer bewuste en vrije keuzes maken en krijgt daardoor meer plezier en zelfvertrouwen
- Je ervaart hoe het voelt om echt met jezelf en de natuur in verbinding te zijn en vanuit deze verbinding keuzes te maken
- Je leert om anders naar je gevoelens en gedachten te kijken 
-Je weet wat jij nodig hebt om te leven vanuit je eigen waarden en behoeften
- Je weet wat je kan doen om deze ervaringen en vaardigheden toe te passen in je dagelijkse leven in Nederland


programma 25 t/m 31 augustus 2024

Dag 0. 25-8 

Aankomstdag 

Reisdag waarin je aankomt op locatie

Middag
-Aankomen
-Vrije ruimte
Avond
-
Gezamelijk eten
- Kampvuur

Meer informatie over programma?

Dag 1. 26-8

Welke koers vaar je? 

Ochtend

- Kennismaken met groep en team
Middag
-
Kennismaken met mindfulness
-
Wat is belangrijk voor je en wat houdt je tegen. (ACT)
- Vrije ruimte.
Avond
-
Kampvuur
- Vrije ruimte

Meer informatie over het programma?

Dag 2. 27-8

Hack je brein

Ochtend
- Mindfulness
- Vermijden, controle en acceptatie. (ACT )
Middag
- Vrije ruimte
- Optie individuele coaching
Avond 
- Kampvuur
- Vrije ruimte

Dag 3. 28-8

De Kracht van gedachten

Ochtend
- Mindfulness
- Defusie, afstand nemen van je denken (ACT en Mindfulness)
Middag
- Optie individuele coaching
- Vrije ruimte
Avond
-Kampvuur
- Vrije ruimte

Dag 4. 29-8

Compassie

Ochtend
-
Mindfulness & Bramavihara's
-
Zelfbeeld en compassie (ACT)
Middag
- Brief
Avond
-
Kampvuur
-
Workshop Dans

Dag 5. 30-8

Op Koers blijven

Ochtend
- Mindfulness
- Commitment kaart (ACT)
- Preventieplan
Middag
-Vrije ruimte
Avond
-
Kampvuur

Dag 6. 31-8

Afsluiten

Ochtend
Afsluiten evaluaren en vieren.

Middag
Reizen of ontspannen/ verlengen van je verblijf.

Keuzes Middag programma 

Optionele middag activiteiten:

- Wandelingen (routes) of een geleide wandeling

- Zwemmen in het meer

- Paddenstoelen zoeken

- Houthakken-
- Massage/ reiki op inschrijving

- Therapeutisch onkruid wieden 

- Mindful running

- Koken
- Bezoek Nora of Pershyttan

De coaches

Eigenaren Asangen Ekoby

Iedereen gedijt op goede grond. Suzanna & Ruben zijn de beheerders van Asangen Ekoby, de plek waar deze week plaatsvindt. In de zomer van 2022 kochten zij 7,5 hectare verlaten weiland en voormalig productiebos en verhuisden zij met hun 2 zoons naar dit Zweedse stukje natuur. Sindsdien zijn ze vol passie bezig om dit stukje land te verrijken met een regeneratieve boerderij, voedselbos en kleinschalig eco-toerisme.


“The little things? The little moments? They aren’t little.”

Suzanna 

Kom je langs in Zweden, dan kun je mij ergens vinden op de boerderij, in het voedselbos of in de keuken. Ik ben vaak buiten, meestal samen met anderen, soms alleen. Al doende leer en ervaar ik het opbouwen van een regeneratieve boerderij en alles wat bij een emigratie komt kijken.
 Vanuit mijn achtergrond als social worker neem ik je graag mee de tuin in en ervaar je in het moment wat er opkomt. Ik heb jarenlange werkervaring in de jeugdhulpverlening en de preventieve gezondheidszorg en daarnaast heb ik mijn tweejarige opleiding EAC (coachen met behulp van paarden) waaruit ik heel veel inspiratie haal in het dagelijks leven. Ik stel vragen die misschien nog niet eerder aan je zijn gesteld, zonder oordeel, vanuit nieuwsgierigheid.
EN: er is altijd ruimte voor stiltes en reflectie.
Waarden die voor mij belangrijk zijn en die ik meeneem in het dagelijks leven: Zijn in de natuur, verbinden met jezelf en anderen, we zijn onderdeel van een groter geheel.
Daarnaast wil ik samen met ons gezin puur en vrij leven, leven in het nu en in het ritme van de seizoenen. Iedereen doet mee en we helpen elkaar.

Klink hier voor meer info

Ruben 

Alle grote uitdagingen waar we mee te maken krijgen, hebben in ieder geval één ding gemeen: Ze zijn complex. Ze bestaan uit zoveel verschillende facetten die (vaak onzichtbaar) met elkaar verbonden zijn. En al deze uitdagingen zijn op hun beurt ook weer met elkaar verbonden. Ik ben een mega fan van de complexiteits-theorie en systeemdenken. Die zie je dan ook in al mijn werk terug.

De werkelijkheid is op vele manieren met elkaar verbonden. Tegelijkertijd zijn we als mensheid juist losgezongen geraakt van deze werkelijkheid. Wij zijn veel te weinig verbonden. 

Ik geloof dat we de uitdagingen van deze tijd alleen maar aankunnen door die verbindingen weer te herstellen. Ik doe er dan ook alles aan om onze collectieve wijsheid meer te benutten. 

De collectieve kracht van groepen mensen benutten is wat ik dagelijks doe met ons bedrijf the Creators Company waarmee we organisaties helpen om beter samen te werken. Ik word zo blij van het werken met groepen. Zelfonderzoek binnen de groep is waar ik voor sta en waar ik vol enthousiasme voor ga. Groepswerk is wat ik ook zal doen tijdens deze week.

Klik hier voor meer info

Koert

Ik ben 40 jaar, vader van Tuur en Julius en samen met Sophie. Samen zijn we groot liefhebber van Zweden. Zó groot, dat we besloten hebben om een jaar in Zweden te gaan wonen.

Na in 2008 te zijn afgestudeerd heb ik binnen diverse takken van de hulpverlening gewerkt (TBS, GGZ en Jeugdzorg). Gaandeweg kreeg ik steeds meer het gevoel dat er iets mistte. Dat bleek het ondernemerschap en vrijheid. De zoektocht naar meer vrijheid bracht me op het pad van ACT (Acceptance and Commitment Therapy). De waarde van deze levensfilosofie is voor mij van onschatbare waarde geweest om te leren stilstaan, dromen en behoeften ruimte te geven én om ondanks alle interne en externe obstakels tóch keuzes te maken in lijn met deze dromen en wensen.

Ik zet ACT in tijdens trainingen en coachingstrajecten gericht op persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van de veerkracht. Tijdens deze coachweek zal ik je meenemen in de wondere wereld van ACT en samen maken we een start met de reis naar jouw dromen, waarden en behoeften.

Klik hier voor meer info
Kim

Ik ben een rustig, vriendelijk en sensitief persoon. Mijn gezin en vrienden, in verbinding met de jezelf en de natuur zijn belangrijke dingen in het leven voor mij. Ik ben mama van een tweeling en opgeleid als maatschappelijk werker en een achtergrond in de (jeugd)hulpverlening en welzijnsorganisaties. Inmiddels actief als mindfunlesstrainer en coach opgeleid aan het Radboud centrum voor mindfulness, post doc categorie 1 trainer.

12 jaar geleden kwam ik in aanraking met mindfulness. In het begin twijfelde ik of het mij wel zou passen. Inmiddels heeft mindfulness een belangrijke plek in mijn leven gekregen. Mindfulness als levenstijl is enorm helpend in onze drukke en veeleisende maatschappij maar ook als als mama van een jong gezin en als gevoelige vrouw met een ‘rugzakje’. 

Mensen inspireren, dat is wat ik wil doen. Mindfulness is geen wondermiddel of snelle oplossing. Het vraagt om inzet en hard werken. Maar het opent de ogen en het hart. Het is fijn om in het hier en nu te kunnen zijn, genieten van het leven, in contact met jezelf en je dierbaren. Met mindfulness leer je anders kijken naar de minder leuke en onprettige ervaringen van het leven. Je kijkt ernaar, zonder oordeel.

Ga op reis met jezelf en voor jezelf!

Locatie

De week vindt plaats op een kleine boerderij in het hart van Zweden in de provincie Örebro. Hier ervaar je de rust en de ruimte optimaal. Op het terrein van 7,5 hectare, waar gestart is met de opbouw van een regeneratieve boerderij, heb je genoeg ruimte om tot jezelf te komen, het voedselbos te bekijken of een wandeling te maken. Daarnaast nodigt de plek je ook uit om verbinding te maken met anderen en nieuwe contacten op te bouwen.

Je slaapt in comfortabel ingerichte tenten in een heerlijk bed. We eten voornamelijk buiten met zijn allen. Er wordt gezorgd voor gezonde vegetarische maaltijden die uit eigen moestuin komen of van lokale boeren.

Inclusief
-
6 overnachtingen in een comfortabel ingerichte tent (max 3 deelnemers per tent)
- 5 daags uniek samengesteld programma
- Kampvuur avond
- Ontbijt, lunch/lunchpakket, diner
- Onbeperkt koffie, thee, biologisch sap en bronwater
- Beddengoed

Exclusief
De heen- en terugreis .

Aanmelden

Als je mee wilt op deze reis meldt je dan aan door een mail te sturen naar [email protected] of via de website. Let op; we hebben plek voor maximaal 8 deelnemers. 

Voordat je definitief kan worden aangemeld volgt er eerst een (online) intakegesprek met de coaches. In dit gesprek verken je óf en hoe deze week voor jou kan werken. Na het intakegesprek is je aanmelding definitief.

Prijs:
De prijzen voor deze unieke week:
Prijs als je in een gedeelde tent slaapt: 1499,-

Prijs als je in het gastenhuis wil tijdens de week: 1899,-

Prijs als je met eigen tentje komt: 1299,-


Je bent van harte welkom om je week te verlengen door een eerdere aankomst of later vertrek, mits er ruimte is. Vraag bij je inschrijving naar deze mogelijkheden.


Ook bij speciale wensen die niet in ons programma zitten, vragen we je dit aan te geven bij je aanmelding.

We kunnen een app-groep maken zodra de groep compleet is zodat er eventueel afspraken kunnen worden gemaakt om samen te reizen.