Over de trainer


 

Een jaar of 12 geleden kwam ik met mindfulness in aanraking. Door iemand getipt "dat het misschien wel iets voor mij zou zijn". Ik zat/ en zit met regelmaat niet lekker in mijn vel en was op zoek naar iets wat mij kon helpen.
Ik ben een kritisch denker en was in het begin erg sceptisch over mindfulness. Ik twijfelde of het wel bij mij zou passen.

Inmiddels heeft mindfulness een belangrijke plek in mijn leven gekregen. Ik leef weer in het moment, maak bewuste keuzes, mag en kan luisteren naar mijzelf in plaats van de hele dag in mijn hoofd te zitten, piekeren over de toekomst of vastzitten in het verleden. Ik ben een stuk vriendelijker naar mijzelf door mindfulness. 
 
Ik ben geïnspireerd door mindfulness. Mindfulness is geen wondermiddel of snelle oplossing. Het vraagt om inzet en hard werken. Maar het opent de ogen en het hart. Het is fijn om in het hier en nu te kunnen zijn, genieten van het leven, in contact met jezelf en je dierbaren.
Het vraagt ook moed en doorzettingsvermogen want iets nieuws leren is niet altijd alleen maar leuk. Met mindfulness leer je ook kijken naar de minder leuke en onprettige ervaringen. Je kijkt ernaar, zonder oordeel.

Ik wil jou laten ervaren hoe mind-fulness werkt. 

Mensen inspireren en meenemen, ze laten ervaren, dat is wat ik wil doen. Daarom ben ik de opleiding tot mindfulnesstrainer gaan volgen aan het Radboud Universitair Centrum voor Mindfulness in Nijmegen. Een 1,5 jaar postdoctorale opleiding tot categorie 1 mindfulness trainer. Ik sta ingeschreven bij de beroepsvereniging VMBN, het beroepsregister en bij de Kamer van Koophandel.
Ook ben ik jongerentrainer middels de methode 'Aandacht Werkt' van Eline Snel.  

Daarnaast ben ik opgeleid en heb een achtergrond als maatschappelijk- en welzijnswerker, in de (jeugd)hulpverlening en welzijnsorganisaties.

Vragen, of wil je meer weten?


Ik gun iedereen die ervaring van een mindful break.

Mindfulness is iets wat je moet ervaren.

Take a Break en ga voor mindfulness!


Groetjes Kim.

Kim Dekkers mindfulness

Kwaliteit trainer 

Als trainer sta ik ingeschreven bij belangen verenigingen zodat jij weet dat je bij een betrouwbare en gevestigde trainer bent.

Ik sta ingeschreven bij:
- Beroepsvereniging VMBN
- Beroepsregister voor mindfulnesstrainers.
- Register voor jongeren-
mindfulnesstrainer ATM
- KVK  80244963
- btw NL003413101B27

Twijfels?

Soms weet je niet zeker of een mindfulnesstraining of coaching bij je past. Je kan altijd vrijblijvend contact opnemen.

Soms is een mindfulnesstraining niet passend, bijvoorbeeld wanneer je in een crisissituatie verkeerd of wanneer er sprake is van ernstige en complexe problematiek.

Reacties oud deelnemers over de  training

  • Corne- bouwkundig ingenieur

Een jaar of 3 geleden heb ik mij in de corona tijd ingeschreven voor de mindfulnesstraining bij Kim.

De reden hiervoor was dat ik wat stressgerelateerde klachten had en op zoek was naar oplossingen. In de afgelopen vijf jaar is mijn onderneming gegroeid, en we hebben geluk gehad dat we twee mooie dochters hebben mogen verwelkomen.


Eerlijk is eerlijk, ik was sceptisch over mindfulness, mediteren etc. Ik zou het toen wellicht als zweverig betitelen.

Het kwartje viel pas een hele tijd later, na het volgen van de training. Twee keer per dag bouw ik een moment van rust in voor mezelf, noem het ademhalingsoefeningen, noem het mediteren, het maakt niet uit.. Ik merk dat ik minder opgejaagd door het leven ga, veel minder vage klachten heb.
Ik weet zeker dat Kim daaraan heeft bijgedragen, dank.  

  • Anoniem – Penitentiair inrichtingswerker

Heel fijn de training. Ik heb geleerd dat alles er mag zijn, leuk of niet leuk en ook dat ik minder ‘moet’ van mijzelf. De trainer straalt rust uit, geeft vertrouwen en iedereen mag zijn zoals hij/ zij is.


  • anoniem- psychologe

Inzicht en ervaring dat zaken met aandacht i.p.v. gehaast doen een waardevolle ervaring kan opleveren en dat het ont-stressend kan werken. Ik voel daarmee ruimte voor opladen tussen de bedrijven door. Ook kan ik het beter verdragen als zaken minder vlot lopen dan ik verwacht/hoop, kan daarbij beter wachten of laten gebeuren. Sowieso kan ik beter accepteren dat wat er is, dat dat er is. Ondanks dat de training online plaatsvond was er onderlinge veiligheid en verbinding met elkaar, knap dat de trainer dat voor elkaar krijgt.


  • anoniem – maatschappelijk werker

Mindfulness is een continu leerproces en vraagt elke dag aandacht. Uitdagend was om dagelijks voldoende ruimte te maken om te oefenen. Zeker als je in een hectische periode in je leven zit. Hier heeft de trainer geen enkel moment over geoordeeld. Wat de veiligheid in de groep ten goede kwam.