take a break 

mindfulness training

We leren van jongs af aan hoe we goed kunnen zorgen voor ons lichaam: gezonde voeding, sporten en bewegen, lichaams hygiene, voldoende slaap, etc.
Maar wat nogal eens vergeten wordt is dat we naast een lichaam ook een geest, hebben. Waar leer je hoe je moet zorgen voor jouw geest?

Mindfulness helpt om goed te zorgen voor lichaam en geest. 

Mindfulness 

Mindfulness staat voor; met volledige aandacht aanwezig zijn ‘in het hier en nu’ met alles wat er is, prettig of onprettig. Dit vanuit een vriendelijke en nieuwsgierige houding. 

 

Mindfulness en een mindfulnesstraining kunnen helpen om meer bewust aanwezig te zijn in het moment,  in plaats van op de automatische piloot, met oogkleppen op door het leven te gaan. Wat vaak als vanzelf gebeurt in  lastige, stressvolle periodes. Of door de hedendaagse maatschappij waarin we altijd 'aan' staan en altijd druk lijken te zijn.

Iets voor jou?

Mindfulness kan iets voor je zijn wanneer je

 • Bewuster en met meer aandacht wil leven.
 • Wil leren omgaan met stress, privé en/ of beroepsmatig.
 • Je chronische pijnklachten hebt en wil leren hier anders mee om te gaan.
 • Wil leren 'stil' staan, tot rust komen.
 • Je angst of spanningsklachten hebt.
 • Beter in je vel wil zitten.
 • Last hebt van vermoeidheid, slaapproblemen of gebrek aan concentratie.
 • Geïnteresseerd bent in mindfulness en dit zelf wil ervaren.

 

Effecten van een training

Mindfulness draagt bij aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door de mindfulnesstraining leer je jouw grenzen herkennen, bewaken maar ook om bewuste keuzes maken in plaats van automatisch te reageren. Om meer aanwezig te zijn in het moment en te kunnen genieten van het 'nu'. Andere effecten van de training zijn bijvoorbeeld een betere concentratie, vergroot lichaamsbewustzijn, verbeterde nachtrust en leren omgaan met lichamelijk ongemak(pijn).

Mindfulness vergroot het algehele welbevinden, na een training zit je beter in je vel. De effecten zullen het grootst zijn wanneer je mindfulness integreert in je levensstijl. Mindfulness vraagt om inzet, inspanning en oefening.

Mindfulness heeft een wetenschappelijke basis en combineert moderne psychologische inzichten met oude en beproefde vormen van meditatie en yoga.

 

De training

De mindfulnesstraining, Mindfulness Based Stress Reduction MBSR is een acht weekse training van 2,5 uur durende sessies inclusief een stiltedag met het doel om spannings- en stressklachten te verminderen. 
Een praktische en ervaringsgerichte training waarbij je kennis maakt met verschillende oefeningen om meer in het moment aanwezig te zijn zonder oordeel. De training bevat verschillende aandachtsoefeningen, uitwisselingsmomenten in de groep maar ook een stuk psycho-educatie.
Je krijgt inzicht in je (automatische) gedachten,  gedragspatronen en hoe hier anders mee om te gaan.

Mindfulness vraagt om oefening net zoals b.v. sport of het bespelen van een instrument. Altijd vanuit een vriendelijke, open en accepterende houding.

 

Take A Break mogelijkheden

Mindfulness training  groep


Een mindfulnesstraining van acht weken. Sessies van 2,5 uur inclusief een stiltedag in kleine groepen, 8 tot max 12 personen. Op diverse locaties in de regio Helmond/ Eindhoven.


Kosten €395,- (incl. btw) voor particulieren.
€450,-  (incl. btw) vanuit een organisatie.

Mogelijkheden voor vergoeding informeer bij je zorgverzekeraar.


Mindfulness training/ workshop Incompany

Mindfulnesstraining of workshop binnen uw bedrijf of organisatie. Informeer naar de mogelijkheden voor een programma op maat.Kosten in overleg afhankelijk van programma.

Mindfulness  training individueel/ duo

Als je voorkeur uitgaat naar een individueel of duo traject/ of wanneer een groep niet passend is. Informeer naar de mogelijkheden op maat.Kosten €750,- (incl btw)

Mogelijkheden voor vergoeding informeer bij je zorgverzekeraar.

 

Mindfulness training groep Online

Een mindfulnesstraining van acht weken. Sessies van 2,5 uur inclusief een stilteochtend in kleine groepen, 6 tot max 10 personen.Kosten €295,- (incl. btw) voor particulieren.      €350,- (incl. btw) vanuit een organisatie.

Twijfels?

Soms wil je kennismaken met de trainer.  Een informatiegesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos. Hierin kun je vragen of eventuele twijfels bespreken.

Heb je vragen over een vergoeding neem contact op met je zorgverzekeraar of check deze hier


! Er zijn ook contra-indicaties, wanneer je in een crisissituatie verkeerd of te maken hebt met complexe problematiek is een mindfulnesstraining op dit moment  niet de beste optie. Dan past therapie of een andere vorm van hulp mogelijk beter dan een training.

Inschrijfnummers Take a Break Mindfulness

Take a Break is ingeschreven bij diverse overheidsinstellingen en organisaties. Om de kwaliteit van de training en trainer te waarborgen zodat jij als deelnemers weet dat je op een betrouwbare plek bent om een mindfulnesstraining te volgen.

 • KVK nr. 80244963
 • BTW id. NL003413101B27
 • Beroepsvereniging voor Mindfulness nr. 20201515